20. april 2024

Ladcykeltesten.dk

Vi Tester Ladcykler

Er magnesiumfælge til ladcykler det nye sort?

2 min read
Cargobike med helstøbte magnesiumfælge

Cargobike med helstøbte magnesiumfælge

Flere ladcykelproducenter er gået over til at anvende helstøbte magnesiumhjul på deres nyere modeller, og vi ved, at der er flere på vej. Men hvad er meningen, og er det godt for noget – eller skal det bare se smart ud?

Både Cargobike of Sweden og danske Wildenburg anvender de nye, iøjnefaldende fælge på årets nye ladcykler. Her på redaktionen har vi undersøgt den nye trend lidt nærmere.

Helstøbte magnesiumfælge – hvad er meningen?

Ingen knækkede eger, eller fælge, der irer. Lettere at holde pæne og rene – og så giver de bare et sporty og nyt udtryk, synes at være grundtanken hos producenterne.

En magnesiumfælg er lavet af en magnesiumlegering, som typisk indeholder en blanding af magnesium, aluminium og andre metaller som zink og mangan. Magnesiumlegeringer har en høj styrke-vægt-forhold, hvilket betyder, at de er stærke og lette, hvilket gør dem til et populært valg for motorsportsentusiaster og performance-orienterede bil- og cykelentusiaster

Magnesiumfælge til cykler bruges traditionelt ofte på mountainbikes, fatbikes og racercykler, hvor lav vægt og styrke er vigtige faktorer for at opnå en høj ydeevne. Magnesiumlegeringer har en høj styrke-vægt forhold, hvilket betyder, at de kan være både lettere og stærkere end tilsvarende fælge lavet af andre materialer.

Magnesiumlegeringer har en højere styrke-vægt forhold end mange andre materialer, hvilket betyder, at de kan være både lettere og stærkere end tilsvarende fælge lavet af stål eller aluminium. Den lavere vægt af magnesiumfælge kan også bidrage til at forbedre køretøjets præstation og brændstofeffektivitet ved at reducere uafjedret vægt og roterende masse.

Og nu er det altså også muligt at finde ladcykler med magnesiumfælge. Da magnesiumlegeringer er lette og stærke, kan de være en god mulighed for at reducere vægten af ladcykler, hvilket kan forbedre deres ydeevne og batterieffektivitet. Magnesiumfælge kan også have en stivere konstruktion, som kan give en mere stabil og pålidelig køreoplevelse for en ladcykel, især når den bærer tung last.

Fakta

Magnesium er et kemisk grundstof med atomnummer 12 og det kemiske symbol Mg. Det er en let, sølvfarvet metal, som ofte anvendes i produktionen af legeringer, kemikalier og materialer, herunder magnesiumlegeringer, som er kendt for deres styrke og letvægt.

Minicykel med helstøbte magnesiumfælge.

Du ser flere og flere cykler med magnesiumfælge ude på de danske cykelstier.

Om skribenten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *